Op 10 en 11 april is het weer tijd voor Daydream. Het festival dat sinds 2012 plaatsvindt tussen de Lommelse windmolens is met tienduizenden bezoekers de grote opener van het festivalseizoen. Wegens groot succes en bijhorende stijgende bezoekersaantallen is Daydream uitgegroeid tot één van de grotere spelers in België en dat is niet onopgemerkt voorbijgegaan. Met een nominatie voor 'Best Major Festival' op de European Festival Awards pronkte Daydream in een rijtje met gevestigde waarden als Rock Werchter, Pukkelpop en Tomorrowland.

Bovendien staan er dit jaar heuse toppers op de affiche met dj's als DVBBS, Fedde Le Grand, Tommy Trash, GTA , Zombie Nation en nog veel meer. Met meer dan 100 namen is de lijst gewoonweg te lang om op te noemen. Sterkste groeier Daydream Festival is dit jaar aan haar zesde editie toe en hoewel het nog relatief onbekend is bij het grote publiek slagen ze er bij Par-T Events in om jaar na jaar een sterke groei op te tekenen.

De Facebookpagina van Daydream telt bijna 60 000 likes, maar nog opvallender is de immense groei die de bezoekersaantallen elk jaar kennen. De voorbije edities lokte het festival elke keer weer duizenden nieuwe Daydreamers naar het Lommelse Festivalpark. Waar vorig jaar op zaterdag nog 30 000 mensen van de partij waren, zal dat bezoekersrecord dit jaar hoogstwaarschijnlijk sneuvelen. Een blik op de statistieken toont zelfs aan dat Daydream op dit moment de sterktste groeier is in Belgisch festivalland.

Muzikale ontdekkingstocht Met meer dan 100 artiesten verspreid over een tiental podia valt er in elk hoekje van het terrein iets nieuws te ontdekken. "Wij zijn trots dat we dit jaar enkele grote namen op onze mainstage hebben staan, maar gaan bewust nog veel breder. Ook de sterren van morgen zullen op Daydream te zien zijn", aldus organisator Roel Berens. Nieuw dit jaar is de Protocol Recordings stage op vrijdag, een hosting door het eigen platenlabel van Nicky Romero met namen als Tommy Trash en Deniz Koyu .

De absolute blikvanger van het uitgestrekte festivalterrein moet de betoverende mainstage worden. Hoe die eruit zal zien, wil de organisatie echter nog niet kwijt. "Dat moet een verrassing blijven tot het moment waarop de bezoekers onze droomwereld betreden", aldus Berens. Nightdream campsite Ook dit jaar zal op de Nightdream campsite weer een reusachtige tent rijzen waar de eerste 750 kampeerders hun tent volledig droog en overdekt kunnen opstellen én waar dag en nacht eten en drinken te verkrijgen zal zijn.

Tickets De belangstelling voor Daydream lijkt deze editie weer groot te zijn, dat verklappen alvast de tickets die snel over de toonbank gaan. Wil jij erbij zijn op het eerste grote festival van het seizoen? Een kaartje voor vrijdag kost € 25, voor zaterdag is dat € 37,5 en een combiticket heb je voor € 47,5 (excl. camping) of € 55 (incl. camping) .

Tickets zijn verkrijgbaar op www.daydreamfestival.be